Nieuwsbrief Sint Niklaas - Roeselare juli 2016

Nieuwsbrief Sint Niklaas - Roeselare juli 2016

Beste Leden, Sympathisanten en Partners

We zijn ondertussen halverwege het Belgisch kampioenschap beachvolley (7 manches op 14 zijn al afgewerkt) en de tol begint te wegen op de spelers. Een lange zaalvolleycompetitie, onmiddellijk gevolgd door het beachvolleyseizoen, hebben een ware afvallingsrace gestart, en hier en daar zijn er spelerswissels door kwetsuren en dergelijke. Bij onze club is dit minder te merken door de perfecte begeleiding van onze technische staf. Pascal Hens als coach zorgt ervoor dat onze spelers technisch en fysiek goed voorbereid zijn. Echter, soms vergeten we dat deze sport ook veel eist op psychologisch, voedings- en privévlak. Daarnaast hebben de spelers nog een job of hun studies, waar uiteraard ook de nodige prestaties verwacht worden. Hiervoor hebben we onze spelersbegeleider en secretaris van de club, Kim Lieckens. Met haar ervaring van in het circuit is zij naast de coach DE belangrijkste rots in onze club voor de spelers. Zo beheert ze wekelijks de trainingsagenda van de club, rekening houdend met de privésituaties van de spelers, de afstand en hun opmerkingen. Verder geeft ze spelers voedingsadvies tijdens het sporten en als voorbereiding naar het weekend, evenals sportief advies, enz. We vermelden het niet genoeg, ook haar openheid en het delen van haar ervaring met al onze spelers, ze staat ze bij met raad en daad. Onze bestuurders die bijna dagelijks naast hun dagtaak en privé de club stabiel blijven houden, en onze partners en leden die onze ploegen ondersteunen met hun aanmoedigingen op alle niveaus verdienen een woordje van dank.

Als we even terugblikken op de vorige manches mogen we vaststellen dat we als club niet meer van het podium te krijgen zijn. Zo waren Audry en Joppe in Sint-Niklaas de overwinnaars, en hebben Julie en Elien zowel in Sint-Niklaas als in Roeselare de finale gespeeld met telkens net geen overwinning. In Sint-Niklaas moesten ze hun duimen leggen in 2 sets tegen een goed spelende Van Bree. Zij heeft toch al jaren ervaring en was onlangs nog geselecteerd om in Noorwegen de Belgische kleuren te verdedigen in de Continental Cup beach. In Roeselare moesten ze in het zand bijten (maar niet hun meerdere erkennen) tegen 2 yellow tigers en internationals, Maud Cathy en Els Vandesteene. De eerste set winnen onze dames met 21-19, de tweede set verliezen ze met 18-21 en in de derde set was het nagelbijten. Op het einde van de set brak de veer en moesten ze Els en Maud laten gaan met 15-12. Dit was echt net niet, maar de Coach en de ganse club zijn terecht fier op de opmars die Julie en Elien gemaakt hebben. Hun harde werk wordt nu beloond en ze hebben dit getoond door 3 weken op rij op het podium te staan. Volgende week zullen ze niet aantreden in Aalst. Julie en Elien nemen even een break om met de familie op verlof gaan. 

Onze heren hadden hoge ambities in Roeselare, de thuishaven van Joppe, en zeker na hun eerste plaats in Sint-Niklaas de week voordien. Ze konden deze echter niet waarmaken met een 7de plaats als resultaat. 

Onze dames Kim en Ewa hebben hun prachtprestatie van Tervuren, waar ze voor de voorzitter de manche hebben gewonnen, de voorbije weken ook niet kunnen evenaren. In Sint-Niklaas werden ze nog 3de en stond BRU CAP met 3 teams op het podium, maar in Roeselare, waar heel de weg openlag om in de finale te geraken, te beginnen met poulewinst, hadden onze dames een dipje. Hier was het niet de fysieke, maar het psychologisch aspect dat onze dames parten speelde. Werk, privé, gezondheid, moeten presteren onder druk, een voorbeeld zijn voor andere spelers en dit continu zonder time-out kost energie. Ook al staan ze scherp om elk weekend een podiumplaats te behalen en is er op de training niets van te merken, toch is de mentale druk soms te groot voor onze ervaren rotten...  In Roeselare moesten ze genoegen nemen met een 5de plaats. Volgend weekend spelen ze niet in Aalst, maar in “Le Touquet-paris-plage” in Frankrijk. Een bezinningsmoment, zou ik zeggen. Daar spelen ze, zoals elk jaar, in de Serie 1 competitie van Frankrijk om te laten zien dat ze het dream team zijn zoals al die jaren daarvoor.

Over naar onze young potentials, Leen en Birthe. Het is prachtig om te zien hoe ze zich elk weekend vlotter en vlotter kwalificeren voor de Grand Slam op zondag. Zowel in Sint-Niklaas, waar ze toch vermoeid aankwamen door 4 uur training op vrijdag (de nationale selectie en dan nog in clubverband), als in Roeselare. Leen kwam zaterdagmorgen al dansend aan in Roeselare, wat altijd een goed teken is (zie hierboven het psychologische aspect  ), en Birthe die rustig met een smile Leen tegemoetkomt. Beide blakend van vertrouwen. Op zondag vertoeven ze de laatste weken telkens in een zeer sterke poule met de favorieten voor de podiumplaatsen. Geen sinecure dus. Ondanks hun goede form en mooie prestaties zorgen deze aartsmoeilijke poules ervoor dat onze girls net geen winst kunnen verzilveren en dus stranden op een 9de plaats. Dit kan natuurlijk frustraties meebrengen bij competitief ingestelde zielen zoals onze youngsters. Geduld is een mooie deugd, zeg ik dan, want we mogen niet vergeten dat Leen en Birthe de jongste ploeg zijn van het toernooi die altijd doorstoot naar zondag en tegen ervaren spelers nipt de duimen moeten leggen. Het is mooi te zien dat de strijdvaardigheid hoog blijft, maar zoals elke jonge speler willen ze soms dat alles snel gaat, en moeten we ze wat beschermen tegen zichzelf . We hebben zeker het laatste nog niet gezien van Leen en Birthe, dat schrijf ik op een briefje!

En dan komen we aan onze beloved team, Britt en Hanne. Gezien ze geliefd zijn in de volleybal, zijn ze ook gevraagd door iedereen: vrijgezellenfeestjes, huwelijksfeesten, etc. Maar ... sommige zaken zijn niet te combineren met topsport en dat hebben onze dames aan de levende lijve gemerkt in Sint-Niklaas waar ze hun beide poulewedstrijden verloren en dus stranden op een 9de plaats. Op naar Roeselare, zondag 7u15 een telefoon van Britt dat ze niet kan bewegen door buikgriep en niet zal kunnen aantreden. Hanne begon onmiddellijk naar een oplossing te zoeken. De vraag werd gesteld aan de federatie of we iemand anders mogen oproepen die niet zaterdag heeft gespeeld. Dit kan volgens het reglement en Hanne belt om 8u15 Lore Simons op die van Leuven moet komen. Ze zou te laat komen voor de eerste wedstrijd, met een forfait als gevolg, maar de tweede match was om 10u45 en dus haalbaar. Juist aangekomen om 10u30 krijgt Lore nog een korte maar krachtige briefing van de Coach en spelen ze hun eerst match direct tegen beachkampioen 2015 Marta Sobolska. Ongezien spelen beide meisjes verlost en met volle overgave. Ze winnen de eerste set met 21-14 en ook de tweede set winnen ze met 21-14, 2-0 dus. De verslagenheid van de tegenpartij was onbeschrijfelijk. Nu hopen dat de andere ploeg in de poule hetzelfde zou doen of minstens 1 set zou winnen, dan kunnen onze dames alsnog naar de kwartfinale. Spijtig, maar helaas, de Belgische kampioene beach 2015 Marta Sobolska, tevens coördinator van de organisator in Roeselare, steekt daar een stokje voor. Wij danken Lore Simons dan ook oprecht om voor één match even snel van Leuven naar Roeselare te komen om dit team en onze club te depanneren!

Volgende weekend spelen we in Aalst, met 2 ploegen in plaats van 5. Wij hopen u daar te mogen verwelkomen en hopen daar met de 2 ploegen op het podium te kunnen staan. 

Mvg

Dominique Corbeel 
Voorzitter Bru Cap Beach  

 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x