Nieuwsbrief Menen 16-17 Juli 2016

Nieuwsbrief Menen 16-17 Juli  2016

Hallo,

Hier zijn we dan met het verslag van het weekend in Menen. De week voorafgaand aan de BK-manche in Menen was het toch even puzzelen geblazen. Ewa had zich immers gekwetst op het tornooi in Frankrijk en zou niet tijdig klaar geraken voor Menen.  Kim moest dus op zoek gaan naar een ad interim-partner en haar zoektocht werd beloond: Els Vandersteene van Sini Beach was nog vrij, haar partner Maud Catry was namelijk met verlof. Toch even volgend weetje: zowel Kim als Els zijn verdedigers (normaliter wordt er met 1 blokker en 1 verdediger gespeeld), dus het was toch wat aanpassen voor beide dames om op korte termijn ook de taken van de blokker onder de knie te krijgen. Ter verduidelijking voor de voetballiefhebber is het spelen zonder spits.

Laten we de nationale feestdag voor zijn. "Eendracht maakt macht" of "L'union fait la force": met dit ad interim-team hebben beide beach clubs van België, SINI BEACH en BRU CAP, de handen in elkaar geslagen met de hoop op een goed resultaat.:-) 

Onze mannen zijn nog aan het uitrusten in het zonnige zuiden, Birthe en Leen nemen eveneens verlof. Julie en Elien zijn dan weer terug van hun 10 dagen rust in het buitenland en Britt en Hanne staan klaar om hun prestaties van de week voordien over te doen. Stralend weer, niets kan nog stuk, niets kan roet in de het eten gooien, of toch ...? Om 8u30 krijg ik een bericht van Kim dat er een ongeval op de E17 gebeurd is, heel de weg is afgezet en verschillende beachers staan erin. Sommigen zouden te laat komen indien niet wordt ingegrepen. Dankzij een 30 minuten verdaging van de matchen, kan iedereen alsnog zijn wedstrijd spelen. 

Britt en Hanne bijten de kop af en starten tegen Jolien Louis en Fleur Baens. Gedreven als ze zijn, tonen ze dat warmte hun niet kan raken en behalen ze een zuivere 2-0 overwinning (21-15 en 21-18). Hun tweede match is tegen Sobolska-Vandenabeele. Vorige week verloren ze nog nipt tegen hen en behaalden Britt en Hanne net niet de finale. Het lijkt een deja vu: eerste set winnen onze dames met glans met 21-12, tweede set gaat gelijk op, maar Sobolska slaagt erin om door de opslag te gaan van onze dames. Ook al doen ze alles om er terug bij te komen, een paar lucky balls van Annelies steken daar een stokje voor en onze dames verliezen de set met 16-21. 3de set, alweer, onze dames spelen goed, maar leggen zichzelf teveel druk op, waardoor er fouten worden gemaakt en dit wordt afgestraft. Ze verliezen de set met 11-15. Onze dames eindigen zo tweede in de poule en moeten dus kruisen tegen de eerste van een andere poule: Verheyden-Beken. Nog met de vorige match in het hoofd, proberen onze dames de match naar hun toe te trekken, maar ze verliezen deze met 21-15 en 21-16 (2-0). Dus niet door naar de halve finale, maar wel spelen voor de 5de plaats tegen Margo Voets, libero bij Oudegem, en Lotte Vandendriessche, selecties Belgium beach U20. Britt en Hanne nemen het heft in eigen handen en tonen dat de 5de plaats voor hen is, met 16-21 en 13-21 sturen ze de andere ploeg naar huis. 5th place it is!

Julie en Elien zijn terug van hun 10 dagen rust, Elien hielp de lokale organisatie zaterdag nog als markeerder. Nu weten we dus dat ze dat ook kan. ;-) In Brussel had Julie al laten zien dat ze als arbiter kan fungeren, en aangezien onze bestuurders ballenjongens kunnen zijn, hebben we alles om een tornooi te kunnen organiseren :-)

Alle gekheid op een stokje, over naar hun prestaties. In hun eerste match startten ze tegen Linde Degréve van Oudegem en Bente Daniels, vroeger Oudegem en nu Charleroi. Onze dames gingen er als een turbo vandoor en klopten af op 13-21 winst, tweede set starten ze zoals ze de andere hebben beëindigd en kloppen ze af met 11-21 winst!  Op naar de tweede match, deze is tegen Stephanie Van Bree en Lisa Van Den Vonder. Het lijkt dat onze dames het te makkelijk hebben gehad in de vorige match, ze geraken niet in de match en moeten hun duimen leggen met 21-13 en 21-15. Geen goed nieuws, hierdoor eindigen ze tweede in de poule en spelen onze dames straks tegen Kim in de kwartfinale om zo te strijden voor een halve finale-ticket...

Kim, bloednerveus met haar interim-partner Els Vandesteene. In de week 2 maal samen getraind om elkaar te leren kennen. Els en haar levenspartner werden direct in de BRU CAP-familie met open armen onthaald.  Ons ad interim-team startte hun eerste match tegen Sarah Degryse en Leen Cornelle. Eerste set winnen ze met 15-21, we zien soms twee verdedigers duiken naar dezelfde bal. :-) Het is nog wat aanpassen geblazen voor onze dames: elk om de beurt gaan blokken of aanvallen. De tweede set verliezen Els en Kim met 21-17. Oei oei, een derde set. Maar ... de supporters zijn erbij om onze dames te steunen, ook spelers trekken zich aan elkaar op, ieder om beurt motiveert de andere. En ja hoor, Kim en Els winnen met 10-15, de dames zijn door het dolle heen. De tweede match spelen ze tegen Margo Voets en Lotte Vandendriessche. Hier tonen onze dames duidelijk dat goed spelen niet voldoende is, maar dat ervaring er ook moet zijn. Met 15-21 en 16-21 wordt er gewonnen. Kim en Els groeien in elke set en lijken al jaren met elkaar te spelen, vooraan, achteraan, block, het is voor elk van hen een natuurlijk beweging.  

En nu komt het pijnlijke moment, voor supporter en bestuur: twee eigen ploegen die elkaar ontmoeten in de kwartfinale ... slechts 1 van hen zal het ticket voor de halve finale kunnen verzilveren ... Enerzijds ant wil je de vreugde delen met de winnaar, anderzijds is het meeleven met de verliezer. Ook voor Kim, die onze spelers begeleid naar beter worden, is het altijd een moeilijk moment als zij het is die tegen haar “eigen jeugd” moet gaan spelen. Maar... het spel moet gespeeld worden en er kan er maar één door. In St-Niklaas versloegen Julie en Elien Kim en Ewa. Nu is het aan Kim en Els om tegen Julie en Elien te spelen. Hier laten Kim en Els zien dat ervaring de bovenhand haalt. Ze winnen de match met 21-13 en 21-15. Julie en Elien spelen later nog tegen Arianne Mertens en Isabel Van Den Broeck die vorige week nog de finale speelden. Hun eerste set verliezen ze met 17-21, maar hun tweede set nemen ze in handen en winnen ze met 21-13, in de derde set laten ze zien dat in hun 10 dagen verlof niet alles verleerd is en winnen ze met 15-10. Dus ook voor Elien en Julie een 5de plaats.

Kim en Els spelen hun halve finale tegen Marta Sobolska en Annelies Vandenabeele, vorige week nog winnaars in Aalst.  Onze dames spelen met plezier en overgave en winnen 2x met 21-19. Op naar de finale!!! Kim en Els zijn door het dolle heen, net twee kinderen die de flosh hebben getrokken op de kermis en nog eens op het molentje gratis mogen rijden. ;-) De tegenstanders in die finale worden Stephanie Van Bree en Lisa Van den Vonder. Een finale bestaande uit 3/4 Sini Beach speelsters 1/4 BRU CAP. Bij de eerste set gaat het gelijk op, Stephanie laat zien dat zij ook ervaring heeft en het young geweld Lisa gaat achter alles aan. Onze dames slagen erin om door de opslag te geraken en winnen de set met 21-18. De tweede set is zoals de eerste, maar ditmaal slagen Stephanie en Lisa om door ons team hun opslag te geraken. Mooie rally's en spektakel zijn van de partij. In de derde set neemt onze ploeg het initiatief en al snel staan ze op voorsprong. Ze worden niet meer bijgehaald en winnen de set met 15-8. Toch wel een prestatie waar we trots op mogen zijn, als ad interim-team, 2 verdedigers, onmiddellijk ook de hoofdprijs binnen halen ... top!

Met dank aan Sini Beach om Els uit te lenen, maar de beker is voor BRU CAP. :-) 

Dit weekend spelen we in Leuven op het Ladeuzeplein. Normaalgezien zijn we compleet, op de heren na. Dus kom even langs, het wordt zeker leuk.

De voorzitter

Dominique Corbeel

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x