Nieuwsbrief Kortrijk en Ieper Juni 2016

Nieuwsbrief Kortrijk en Ieper Juni 2016

Beste Supporters,

Eerst wil ik mij excuseren dat ik voor Kortijk geen nieuwsbrief heb opgemaakt, dit noemen we "door de tijd genomen". Om er toch voor te zorgen dat jullie mee zijn met wat er allemaal is gebeurd, geef ik jullie toch nog een korte samenvatting.
Onze young potentials Birthe en Leen kwalificeerden zich net niet voor zondag door een aartsmoeilijke laatste wedstrijd tegen topduo Maud Catry/Els Vandesteene (beiden Yellow Tigers).

Op zondag moesten onze heren na 2 wedstrijden, met poulewinst als resultaat, spijtig genoeg opgeven: Joppe kreeg verzuring en krampen in de 2 benen en, in onderling overleg, besloten we dat er niet meer verder gespeeld zou worden om blessures te voorkomen. Over naar de dames. Britt en Hanne komen uit tegen Maud Catry en winnen de eerste set met 21-18. We hopen op een stunt, maar de tweede en derde set gaan naar de tegenpartij. Nog niet compleet hersteld van deze wedstrijd, moeten ze onmiddellijk terug spelen tegen Marta Sobolska, één van de finalisten van vorig jaar in Knokke. Spijtig genoeg werd er opnieuw verloren, nu met 2-0 en dus Britt en Hanne op een 9de plaats. 

Julie en Elien winnen hun eerste match door forfait en spelen hun tweede match tegen Joke Beken en Lore Simons die ze met 2-0 winnen. In de kruisfinale nemen ze het op tegen Ellen Veheyden–Ilke Beken, waar ze de eerste set verliezen. Dit wordt een thriller van formaat in 3 sets en uiteindelijk moeten onze dames de duimen leggen met het kleinste verschil: 16-14. Julie en Elien eindigen uiteindelijk 7de in Kortrijk.

Ewa en Kim nemen het op tegen Margo Voets en Lotte Vandendriessche en winnen vlot. De volgende wedstrijd spelen ze opnieuw tegen Ellen Verheyden en Ilke Beken. Ook dit keer wordt het een driesetter in ons voordeel. In de kruisfinale komen Ewa en Kim uit tegen Lore Simons en Joke Beken. Vlotte 2-0 winst bezorgt hun een ticket voor de halve finale! In die halve finale nemen ze het op tegen Belgisch kampioene Katrien Gielen. De eerste set winnen onze dames verrassend vlot met 13-21, maar de tweede wordt nipt verloren met 22-20, alsook de derde set met 12-15. Een derde plaats in Kortrijk dus voor Ewa en Kim.

Op naar Ieper, waar de voorzitter aanwezig is om 7 uur en om ons "jong geweld" op te wachten. Leen en  Birthe starten hun eerste match tegen Hanne De Schrijver en Gwendoline Horemans. De eerste set winnen ze met 13-21, de tweede set leek alles te lopen zoals het moest, maar kregen ze opeens de "overwinningsangst" of hoe dat ook mag heten en verliezen ze met 23 -21. De paniek slaat toe in de 3de set en zo komen ze snel op 14-6 achterstand. De tegenpartij moet nog 1 puntje scoren om de match binnen te halen, maar dat was buiten de wilskracht van onze dames geteld! Leen en Birthe vechten bewonderenswaardig terug tot 14-14, maar dat kostte teveel energie en uiteindelijk verliezen ze de set alsnog met 18-16. Ontgoocheling alom bij onze dames. Snel dat hoofdje ledigen om de volgende wedstrijd te spelen. Deze is tegen Lore Simons en Joke Beken, dames met toch wat ervaring in de beach, hier winnen ze met 17-21 en 16-21.  De plaatsingswedstrijd voor zondag is tegen een niet te onderschatten jeugdteam van Aalst, Lambrechts en Jacquemyn. Onze dames zijn goed op dreef en winnen met 14-21 en 7-21, en zijn zo geplaatst voor zondag.

Leen en Birthe openen de Grand Slam om 08:30. Leen was zelfs al wakker van 5 uur s’morgens, kon niet meer slapen van de spanning:-). Deze match is tegen Stephanie Van Bree en Lisa Van Den Vonden. Stephanie, geselecteerd om België te vertegenwoordigen in de Continental Cup … dat zegt al genoeg. Met 21-11 en 21-18  moeten ze de duimen leggen. Toch hebben onze dames het de tegenstanders niet te gemakkelijk gemaakt.  Volgende match was tegen Belgisch kampioen Katrien Gielen, de eerste set winnen Leen en Birthe weliswaar met 21-18 en we zien dat er mogelijkheden zijn. In de tweede set moeten ze hun meerdere erkennen in de tegenstanders met 12-21. De 3de set was het licht uit, 8-15. Toch één set gewonnen tegen Belgisch kampioen. Leen en Birthe zijn goed bezig en behalen in Ieper een mooie 9de plaats.

Britt en Hanne nemen het op tegen Sophie Gondry  en Paulien Neyt in hun eerste wedstrijd en winnen met 21-17 en 21-14. Hun tweede match doet denken aan Kortrijk: opnieuw tegen Marta Sobolska en Annelies Vandenabeele. Ditmaal laten onze dames hun tanden zien en met een welverdiende 21-11 en 21-18 winnen ze. De kwartfinale leek een haalbare kaart met Elien Van Asch en Lotte Schaekers. Een ticket voor de halve finale was dus in zicht. Er werden veel rally’s gespeeld, maar het blok van Schaekers leverde ons team wat problemen op. Hanne en Britt verliezen onverdiend na een zeer goede wedstrijd met 23-21 en 22-20. Geen halve finale dus, maar een wedstrijd voor de 5-7de plaats en hierin moeten ze het spijtig genoeg opnemen tegen clubgenootjes Julie en Elien. Deze laatste wonnen met 2-0 en zo eindigden Britt en Hanne op een 7de plaats.

Julie en Elien komen uit tegen Maud Catry en Els Vandersteene in hun eerste match, de eerste set verliezen ze met 22-20 dus nipt.De tweede set verliezen ze met 21-15.  Snel vergeten en op naar de volgende. Als onze dames in het tornooi willen blijven, moeten ze die volgende wedstrijd winnen. Ze spelen opnieuw tegen Ellen Verheyden en Ilke Beken en hebben met hen nog een eitje te pellen na dat nipte verlies in Kortrijk. Met 17-21 en 13-21 nemen ze duidelijk de maat van hun tegenstanders en worden deze zo naar huis gestuurd! Ons team gaat door in het tornooi en speelt hun kwartfinale tegen Belgisch kampioene Katrien Gielen. Ze halen opnieuw een hoog niveau en verliezen nipt met 22-20. De tweede set verliezen ze echter met 21-12.  Ook voor Julie en Elien geen halve finale dus, maar een wedstrijd voor de 5-7de plaats. Spijtig genoeg tegen clubgenootjes Britt en Hanne. Julie en Ellen nemen de bovenhand met 21-17 en 21-13 en winnen zo van Britt en Hanne.

Ewa en Kim spelen hun eerste match tegen Elien Van Asch en Lotte Schaekers. Van bij het begin van de wedstrijd zien we dat de motor niet goed draait en dit op de verjaardag van Kim, dat is zeker niet fijn. De dames vechten eerder tegen zichzelf dan tegen de tegenpartij, wat voor een 2-0 verlies zorgt met 22-20 en 21-18. De volgende wedstrijd spelen ze tegen Nina Coolman (international) en Renée Verhulst. De eerste set verliezen ze met 21-15, in de tweede lijkt de motor beter te gaan draaien en wordt er gewonnen met 16-21, maar in de 3de set halen onze dames het niet met 15-11. Een teleurstellende 9de plaats in Ieper dus.

Audry en Joppe spelen hun eerste match tegen Olivier Barthelemy en Tanguy Lomba, een Franse ploeg die via een wild card mag deelnemen. Onze heren verliezen de eerste set met 21-17, maar in de 2de set vechten ze terug en winnen ze met 16-21. De 3de set nemen ze dan over en winnen ze met 13-15. In hun tweede match komen ze uit tegen Wim Degrèven-Dries Steenhouwer. Door teveel frustraties in onze eigen ploeg wordt er met 2-0 verloren (21-16 en 21-17). In de kwartfinale komen ze spijtig genoeg uit tegen full beach professionals en Belgisch kampioenen Dries Koekelkoren-Tom Van Walle en moet ze hun meerdere erkennen met 21-10 en 21-12. Ook de wedstrijd voor de 5-7de plaats tegen Bob Douwen-Ruben Van Hirtum wordt verloren en zo eindigen Audry en Joppe op een 7de plaats.  

Geen podium voor BRU CAP dit weekend. Een weekje hard trainen, de resultaten laten bezinken en leren van het tornooi in Ieper. Onze gevestigde waarden zullen zich herpakken en onze jonge teams zijn in een stijgende lijn aan het presteren, dus het zonnetje blijft schijnen bij BRU CAP.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten in Huldenberg nu zaterdag, waar we een dag vol beach, fun, familie, vrienden en business voorzien, kortom a tripple win between sports, business and friends.

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x