Nieuwsbrief Aalst - Le Touquet 09/10-07-2016

Nieuwsbrief Aalst - Le Touquet 09/10-07-2016


Wat een weekend, Kim en Ewa speelden dit weekend in Frankrijk. Ze namen deel aan een Serie 1 tornooi in Le Touquet, waar de top van Frankrijk aanwezig was. 
Onze dames verloren hun eerste wedstrijd tegen seed 4 nipt met 21-12, 19-21 en 15-12. Niet getreurd, de volgende match winnen en dan zouden Ewa en Kim zich alsnog kwalificeren voor de kwartfinale. In die tweede wedstrijd namen ze het op tegen seed 5, momenteel lager geklasseerd omdat 1 van de speelsters dit jaar terugkwam uit kwetsuur, maar beide zeer ervaren beachsters (later in het tornooi zouden ze de bronzen medaille binnen halen). Ewa en Kim spelen dan ook met volle overgave en winnen de eerste set met 21-16. In de tweede set is het een nek aan nek race. De tegenstanders hebben iets meer ervaring met beachvolley aan zee en kunnen een aantal rake opslagen maken via de wind. Ewa en Kim verliezen de tweede set nipt met 19-21. De tiebreak zal dan beslissen of onze dames alsnog door kunnen stoten naar de kwartfinale. Het is een set op het scherp van de snee, maar onze dames moeten de duimen leggen bij 13-15. En of dat nog niet genoeg was, kwetste Ewa zich net op het allerlaatste punt van de set (zo graag was de overtuiging om door te willen spelen en die laatste bal toch te verdedigen). Het goede nieuws is dat noch de ligamenten, noch de meniscus zwaar gekwetst is, wel moet ze even herstellen van de shock en zal Ewa er dus in Menen niet bij zijn. Kim zal dan met Sini-beach speelster Els Vandesteene een ad-interim duo vormen. 
Onze dames eindigen zo op een 9de plaats op het prestigieuze tornooi in Le Touquet en hebben hiermee weer een mooie ervaring opgedaan.

Op naar België, naar Aalst. Door veel afwezigheden spelen onze 2 overblijvende teams op zondag (Elien en Julie, en Joppe en Audry nemen niet deel wegens verlof). 
Onze younsters mogen deze keer direct op zondag starten. Stralende dag met veel zon, iets dat we niet meer gewoon zijn in het regenachtige België. Hun eerste match is tegen Nathalie Lemmens-Britt Ruysschaert, twee Yellow Tigers in topconditie, een heel jaar lang. En inderdaad, u leest het goed, Britt Ruysschaert, de zus van onze BRU CAP speelster Elien Ruysschaert:-) Geen gemakkelijke klus. Onze jongeren doen hun best, maar moeten hun meerdere erkennen in Nathalie Lemmens met haar 1 meter 92 en Britt, libero bij Kieldrecht. Met een 13-21 en 16-21 verliezen Leen en Birthe. 
In hun tweede match komen ze uit tegen Sobolska, beach champion 2015 en partner Vandenabeele (later op de dag de overwinnaars van het tornooi). Leen en Birthe spelen met hart en ziel, maar moeten ook hier het onderspit delven en verliezen met 16-21 en 15-21. Hiermee eindigt hun tornooi in Aalst met een 9de plaats en kunnen ze op vakantie vertrekken. Leen en Birthe zullen opnieuw te zien zijn in Leuven, op de volgende manche in Menen zijn ze nog met verlof.
Het tweede BRU CAP team dat present tekende in Aalst was Hanne en Britt. Britt, die in Roeselare verstek moest geven wegens ziekte, wil dit even terug recht zetten bij haar partner Hanne. We zagen Britt weer herboren, met haar aanstekelijke lach. Hanne ziet dat het goed is en toont duidelijk dat ze er klaar voor zijn. Eerste match is tegen een jong duo met talent, namelijk Jolien Louis-Fleur Baens. Met een 14-21 en 20-22 winnen ze het matchke, Jolien en Fleur zien we in de toekomst wel verder ontwikkelen in de beach. Het is binnen, nu nog de tweede match winnen en we zijn groepswinnaar. Het Leuvense duo Arianne Mertens-Isabel Van den Broeck zijn de volgende tegenstanders. Bij de eerste set gaat het gelijk op, maar wegens te veel opslagfouten van onze ploeg verliezen ze de set met 16-21. Onze dames willen koste wat kost winnen en spelen alsof hun leven ervan afhangt. Ze staan lange tijd voor, maar met de opslag van de tegenstanders hebben ze toch wel wat problemen. Uiteindelijk verliezen ze de set met 20-22. De dames zijn niet gelukkig en hopen te kunnen stunten tegen Gielen. 
Supporters op post, Roeselare - Brakel - Kampenhout - Keerbergen - Walhain, zelfs Leuven staat klaar om voor Britt en Hanne te supporteren.
Katrien Gielen-Karolien Verstrepen tegen BRU CAP. Zowel Britt als Hanne zetten alles op alles, drop balls, diepe line balls, ze laten de tegenstanders lopen en Britt toont waarom ze bij Barbar Girls als libero speelt. Elke pegel van Gielen vangt ze op. Hanne speelt als echte aanvaller en ze winnen de eerste set met 18-21. De tegenpartij vindt het niet leuk en de twee set wil Gielen laten zien dat zij de champion was van 2015. Deze set verliezen we met 21-14 Met de steun van de supporters spelen Britt en Hanne weer een goede en gelijk opgaande derde set. Onze dames krijgen de kans om door de opslag van Gielen te gaan en winnen de set met 13-15. De tegenstanders zijn uiteraard niet amused, maar wij zijn door naar de halve finale en onze dames zijn door het dolle heen. In deze halve finale nemen ze het op tegen Marta Sobolska-Annelies Vandenabeele. Onze dames starten zoals ze de vorig match hebben gestopt, een trein die niet meer te stoppen is en zo winnen de set met 21-15. Ook de tweede set zijn ze niet te stoppen maar op het einde komen de opslagfouten terug en moeten ze de set laten gaan met 20-22. Een derde set, ze starten terug met volle moed, maar het bobijntje is op. Deze set was er eentje te veel, in het bloedhete Aalst en zeker na een inspanning van jewelste in de kwartfinale tegen Gielen. Ook al verdienden ze te winnen en stond de finale op de hoek te wachten zijn, toch moeten Britt en Hanne zich tevredenstellen met 9-15 verlies in de derde set met dus een derde plaats als gevolg. Nog maar eens een podium voor BRU CAP dus. 
Ongelofelijk wat deze dames hebben gepresteerd, zelf de supporters waren buiten adem van de spanning.

Volgende week zitten we in Menen, hopelijk met dezelfde spanning. Proficiat Britt en Hanne.

Dominique Corbeel

Voorzitter Brussels Capital Beach Volley (Bru Cap Beach) 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x