Nieuwsbrief 28-29/05/2016 Gent

Nieuwsbrief 28-29/05/2016 Gent

Hallo Iedereen , 

We starten zaterdag met schitterend weer om te beachen. Onze Young Potentials Birthe en Leen, vingen hun tornooi in Gent aan in de kwalificaties en hun eerste match werd een ware walk over met 2-0. Ook hun tweede match werd vlotjes gewonnen met 2-0. Er stond dus nog 1 match op het menu en dat was de belangrijkste, namelijk de match met als inzet een plaats op de Grand Slam van zondag. Hierin moesten ze het opnemen tegen  Brocatus/Mattheuwsen. De eerste set trekt het Leuvens duo naar zich toe met 17-21. Onze dames nemen dan de volgende set in handen en winnen deze set met 21-16, een 3de set zal dus beslissen wie door mag naar de hoofdtabel. Onze dames moeten in het begin van de set de match ondergaan. Bij 8-12 worden ze wakker en zorgen ze voor een echte triller en winnen ze nog met 16-14. Hopa, opnieuw met 5 ploegen naar zondag.

Nog een belangrijk weetje: Birthe was  jarig op zondag, feest verzekerd dus.

 

Zondagochtend start BRU CAP team Britt en Hanne tegen Yellow Tigers Maud Catry en Els Verstrepen, geen cadeau dus. Britt en Hanne kregen de volle laag en verliezen de match met 10-21 en 17-21 .  Op naar de volgende match, hierin treffen ze Marta Sobolska, Belgisch kampioene Beachvolley 2015. In Brussels konden Britt en Hanne nog van hen winnen, maar nog aangeslagen van de vorig match, konden onze dames deze match niet de overhand nemen en verloren ze met 2 x 11-21. Einde ternooi voor onze dames en een 9de plaats.

Onze youngsters starten ook tegen een welgekend team, Sarah Smits en Ines Sylverans. Sarah als speelster van het jaar in de zaal, neemt onze dames in haar greep en 21-17 verlies is het verdict in set 1.  Onze dames laten zich niet doen en nemen het mes tussen de tanden in set 2. Spijtig genoeg kwetst Birthe zich aan haar duim en moet ze een medische time-out aanvragen. Birthe zou Birthe niet zijn als ze niet gemotiveerd terug zou komen van de kinné om verder te spelen. De rest van de set is een nek aan nek race, maar op 18 moeten onze dames de duimen leggen.

Leen en Birthe spelen de volgende match tegen clubgenoten Julie en Elien. Bithe sukkelt nog even met haar duim en Julie  en Elien zijn helemaal terug uit hun dipje van vorige week. Ze maken er geen punt van en Leen/Birthe moeten hun meerdere erkennen met 6-21 en 15-21. Zo eindigt ook hier het tornooi voor Birthe en Leen met een 9de plaats, maar onze dames onthouden vooral de positieve zaken en zijn alvast gemotiveerd om zich in Kortrijk opnieuw te kwalificeren voor de hoofdtabel.

Julie en Elien zijn terug op dreef. Zij nemen in hun tweede wedstrijd van de dag de maat van Sylverans/Smiths en worden zo eerste in hun poule.

In de kwartfinale nemen ze het op tegen Beken/Verheyden. Met als inzet een plaats in de halve finale verkochten ze hun vel duur, maar onze dames konden na 2 spannende sets met gelijke stand de derde set spijtig genoeg niet naar zich toetrekken. Geen halve finale dus, wel de wedstrijd voor de 5-7de plaats. Hierin kwamen ze tegenover Sobolska/Vandenabeele. Onze dames toonden geen "mercy" met de uittredende Belgisch kampioene, integendeel, we zouden bijna van een walk-over kunnen spreken. Onze dames wonnen in 2 korte sets en werden zo knap 5de.

Kim en Ewa namen in hun eerste wedstrijd de maat van Eggen/Masset met vlotte 2-0 winst. In hun tweede poule wedstrijd kwamen ze uit tegen Beken/Verheyden. De eerste set verliezen onze dames door te veel opslagfouten, maar in de tweede set ging de diesel werken en kwamen Beken/Verheyden er niet aan te pas. Onze dames wonnen met 8-21. Ewa, nog niet 100% hersteld na 4 weken ziekte, geeft het beste van zichzelf in set 3 en Kim vecht als een leeuwin. Onze dames winnen uiteindelijke met 15-17 en worden zo poule winnaar. In de kwartfinale kwamen Ewa en Kim uit tegen Sarah Smits en Ines Sylverans. In de eerste set wordt er heen en weer gespeeld en winnen ze met 22-20, de tweede set leggen onze dames te weinig opslagdruk en verliezen ze met 14-21. Een 3de set moet dus gespeeld worden om te beslissen wie naar de halve finale gaat en spijtig genoeg werden dat niet Ewa en Kim, doch met het kleinste verschil: 13-15.

De volgende wedstrijd moest dus gespeeld worden voor de 5-7de plaats. Onze dames waren niet scherp genoeg en verloren opnieuw in 3 sets en met 13-15 in de tie break, met een 7de plaats als gevolg.

Audry en Joppe startten hun eerste match tegen De Schrijver/De Brandt. Onze heren hadden dan ook iets nieuws in petto. Bij opslag van de tegenstander gaan ze achter elkaar staan i.p.v. naast elkaar, zo weet de tegenstander niet wie van hen welke positie op het veld gaat innemen en dus kunnen ze hun opslag niet tactisch richten. Audry en Joppe winnen vlot met 0-2 . De tweede match spelen ze tegen Vandecaveye/Vandecaveye, de ervaren beach-broertjes. De eerst set halen ze binnen met 17-21, de tweede set verliezen ze met een dom voorval. Bij een block die gewonnen is, was de bal nog niet op de grond wanneer een van onze spelers van blijdschap het net raakt, met als gevolg dat de referee een netfout fluit. En daar gaat de set. In de 3de set waren onze jongens nog onder de indruk van het voorval en verliezen ze de match  met 15-8 . In de kwartfinales nemen ze het op tegen Pirali/ Nuijten en winnen ze vlot met 0-2. De halve finale is dus een feit!!! Dit werd een spannende, maar moeilijke match. Onze mannen geven alles, maar moeten toch het onderspit delven met 0-2. Ze behalen wel een schitterende 3de plaats en dus opnieuw een podiumplaats voor BRU CAP. Onze mannen vinden hun draai steeds beter en we zijn er vast van overtuigd dat ze nog meer podiumplaatsen gaan halen in de komende manches.

Op naar Kortijk. In de algemene ranking staan 3 van onze damesploegen in de top 5 en onze mannen staan in de top 3. We zijn aan het bouwen en we komen stilaan op kruissnelheid.

Wij zie jullie toch ook in Kortijk  !! 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x