Nieuwsbrief 18 en 19 Juni 2016 Tervuren

Nieuwsbrief 18 en 19 Juni 2016 Tervuren

Beste Leden, Sympathisanten en Partners,

Nadat onze jongste spelers, Leen en Birthe, op het B-circuit in Huldenberg bij de teamgenoten zijn langsgegaan, moesten ze om 14:30 hun eerst match voor de kwalificaties op de markt in Tervuren spelen, tegen Hanne De Schrijver en Gwenndoline Horemans. Coach Pascal Hens vergezelde hen plichtsbewust. Alle supporters en het bestuur zaten in Huldenberg op ons clubevent. De eerste set speelden onze dames met veel vertrouwen en al snel zagen we dat ze hier alleen nog maar bevestigden wat wij al maanden wisten, nl. dat ze een opkomend topteam zijn! Met een 15-21 en 11-21 winnen ze de match met 0-2. Op naar de 2de match om 17:30 tegen Aukje Janssen en Sofie Hawinkel. In de eerste set loopt het op rolletjes en winnen ze met 21-16, bij de 2de set is er wat te veel zelfvertrouwen en moeten onze dames een achterstand goedmaken. Dat doen ze ook en ze winnen de tweede set met 22-20. Een dubbeltje op zijn kant. Als groepswinnaar spelen ze tegen het 2de aangekomen team van groep E, namelijk Sarah Driesen–Nathalie Driesen. Deze match heeft als inzet een ticket voor de Grand Slam van zondag. De vorige match en laatste set zit nog in het hoofd van onze meisjes en ook hier moeten ze een achterstand wegwerken om te winnen met 20-22. De tweede set gaat gelijk op, tot onze dames door de opslag gaan van de tegenpartij en winnen met 18-21. We zijn weer door naar zondag en weer met 5 ploegen. De dames supergelukkig, alsook de coach, en… vanuit Huldenberg iedereen die mee volgde.

Op zondag komen spijtig genoeg alweer twee BRU CAP teams tegen elkaar uit, nl. Leen en Birthe tegen Britt en Hanne. Het zij zo. Britt en Hanne gaan direct in de aanval en winnen de eerste set met 21-17, Leen en Birthe vinden in de tweede set dat het genoeg is geweest en bijten van zich af met als gevolg winst met 16-21. De derde set wordt een triller voor beide ploegen, maar Britt en Hanne nemen het heft in handen en winnen met 15-10.  

De volgende match moeten Leen en Birthe het opnemen tegen ex-Belgisch kampioenen Marta Sobolska en partner Annelies Vandenabeele. Onze jonge ploeg nemen de anderen direct bij de keel en winnen de match met 17-21. In de tweede set gaat het gelijk op, onze dames lopen in het begin wat uit, maar Marta zou Marta niet zijn om even bij te benen. Op de valreep verliezen Leen en Birthe met 21-19, op naar de 3de set. Hier nemen onze dames weer het initiatief en winnen de set met 15-12. Super, kans dat ze 2de worden en dus de kwartfinale halen, is groot. Wij hopen allen dat Britt en Hanne tegen Marta Sobolska ook kunnen winnen. Spijtig genoeg pruttelt de motor wat tegen, met een 16-21 en 13-21 moeten Britt en Hanne de duimen leggen voor Marta en zijn het niet Britt en Hanne die doorgaan naar de kruisfinale. Hoe spijtig.

Ondertussen werkten onze mannen ook hun eerste wedstrijd af, dit tegen Christophe Van Acker - Jonas Jacquemijns. Audry en Joppe walsen over de tegenstanders en winnen vlot met 21-17 en 21-13. Joppe was nog maar net terug van Turkije, waar hij de meisjes U20 gecoacht heeft op het EK. Audry heeft zijn partner zaterdagnacht om middernacht gaan afhalen op de luchthaven van Düsseldorf… over teamspirit gesproken!

In hun 2de wedstrijd moesten Audry en Joppe tegen het gelegenheidsduo Tim Van de Wiele (vriend van Britt) en Roel De Rom spelen. Gelegenheidsteam, ja, maar beiden al jarenlang ervaren beachers! Na een spannende wedstrijd winnen onze Gents toch met 2x 21-18! Eerste plaats in de poule dus!

Julie en Elien spelen in tussentijd tegen Hanne Schaekers en Lotte Schaekers en met een vlotte winst van 14-21 en 10-21 tonen Julie en Elien dat ze op dreef zijn. Gelijktijdig spelen Kim en Ewa tegen profvolleybalster in Parijs Nina Coolman en Renée Verhulst. Ook hier gaan onze dames vlot winnen met 16-21 en 15-21, met een lachende Ewa, het virus is uit het lichaam en herstel is op weg. Julie en Elien nemen het daarna op tegen Ellen Verheyden–Ilke Beken en zoals in Kortrijk spelen ze een topmatch en winnen ze met 14-21 en 17-21. Kim en Ewa nemen het tegen twee Yellow Tigers op, Maud Catry en Els Vandesteene, met 21-17 en 21-12 moeten ze de duimen leggen. Onze dames verliezen echter de moed niet, integendeel ze komen er alleen maar sterker uit.

Met 3 damesploegen in de kwartfinale (en niet tegen elkaar, dat is ook eens een wonder) en 1 herenteam is het sowieso al een succesrijke dag voor BRU CAP.

Ewa en Kim nemen het op tegen Sobolska-Vandenabeele en winnen heel vlotjes met 21-10 en 21-13. De eerste BRU CAP halve finale is dus binnen!

Julie en Elien nemen het op tegen Stephanie Van Bree en Kristien Van Lierop, Stephanie toch niet te onderschatten met haar ervaring, techniek en doorzettingsvermogen. Bij de eerst set nemen Julie en Elien het voortouw en winnen ze verbazingwekkend de eerste set met 10-21. De tweede set zien we Stephanie mee de lijnen trekken en onze dames blijven vechten voor elke bal, maar moeten de set weggeven met 21-19. Een derde set komt er aan te pas. Hier gaan beide ploegen gelijk op, maar na even wegzakken van de tegenpartij nemen Julie en Elien het heft in handen en geven niet meer af. Winst met 10-15 en dus ook halve finale voor hen!  
Leen en Birthe moeten het opnemen tegen het Yellow Tiger duo Maud Catry–Els Vandesteene. Bij de eerste set moeten ze hun meerdere erkennen en verliezen ze met 21-9. Leen en Birthe zouden Leen en Birthe niet zijn als ze niet zouden terugvechten in de tweede set. De ervaring van de tegenpartij zorgde dat deze nipt met 21-18 verloren werd. Toch een heel goed tornooi van onze youngsters in Tervuren met een 7de plaats als eindresultaat.

Onze mannen spelen hun kwartfinale tegen Yannick Pirali-Tim Verschueren. Wat een thriller van een wedstrijd was dat! Het begon al met de eerste set, gelijk opgaand en met het kleinste verschil trokken onze heren aan het langste eind (24-26). Dat had blijkbaar veel energie gekost, want in de 2de set wonnen de tegenstanders vrij vlot met 21-13. Een derde set zou dus beslissen wie er naar de halve finale mocht gaan. Beide partijen speelden of hun leven ervan af hing, maar spijtig genoeg moesten onze mannen het onderspit delven, opnieuw met het kleinste verschil 15-13.

Geen halve finale dus, maar de match voor de 5-7de plaats. De ontgoocheling was te groot bij onze heren en de effort die tijdens de vorige wedstrijd geleverd was ook. Joppe en Audry verloren tegen Dries Steenhouwer en Wim Degrève met 21-16 en 21-13 en behaalden zo een 7de plaats.

Twee ploegen van BRU CAP in de halve finale, dit is van in Brussel geleden dat we dat nog mochten meemaken. Kim en Ewa nemen het op tegen Belgisch kampioene 2015 Katrien Gielen en Karolien Verstrepen. Kim en Ewa zetten direct de toon en winnen de eerste set met 18-21. Bij de tweede set blijft het gelijk op gaan en onze dames kunnen tot 2 maal toe een setbal niet verzilveren. De supporters krijgen het warm, hopelijk geen derde set. Maar … met 21-23 winnen onze gevestigde waarden en topdames alsnog de halve finale. Hopa naar de finale!

Wordt het een BRU CAP finale?

Julie en Elien moeten het opnemen tegen het Yellow Tiger duo Maud Catry en Els Vandesteene. Julie en Elien starten goed, maar ook hier moeten ze momenteel hun meerdere erkennen en verliezen ze in 2 sets met 14-21 en 9-21.

Finale met Kim en Ewa tegen Yellow Tigers Maud Catry en Els Vandesteene, dus geen BRU CAP onderonsje, maar een Sini-Beach-BRU CAP finale. Kim en Ewa zijn niet vergeten dat ze op de middag tegen hen de duimen moesten leggen en het is tijd voor een revanche. In de eerste set nemen onze dames direct de tegenpartij bij de keel en winnen ze de set met 21-16. Maud en Els zien het niet graag gebeuren en op hun beurt halen ze de tweede set binnen met 14-21. Onze supporters houden hun hart vast, als voorzitter ben ik stilletjes aan het sterven vanbinnen. Bij de eerste opslagen is het punt voor ons, Maud en Els proberen nog terug te slaan, maar onze dames drukken hun stempel op deze laatste set en winnen met 15-5. Ewa en Kim dus op het hoogste schavotje.

Onze eerste BRU CAP eerste plaats is binnen. Een dikke proficiat aan onze dames en ook aan al onze supporters. Alle clubspelers zijn speciaal komen supporteren om Ewa en Kim naar de overwinning te roepen. Dit is de kers op de taart voor Kim en Ewa na uren hard labeur.

Volgende week zijn we te vinden in Sint-Niklaas, bij onze collega’s van Sini-Beach. We hopen jullie daar allemaal te zien.

Dominique Corbeel 
Voorzitter Brussels Capital Beach Volley (BRU CAP BEACH) 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x