Nieuwsbrief 01/ Brussels 07-08/05/2016

Nieuwsbrief 01/ Brussels 07-08/05/2016

Beste Club members, Club partners en sympathisanten,

Vorig weekend is in Brussel het BK Beachvolley van start gegaan.

Door de lange zaalcompetities, de problematiek rond de veiligheid in ons land en de verdere positieve ontwikkelingen en structuurveranderingen in onze club heeft onze persvoorstelling in onze thuishaven Brussel nog niet kunnen plaatsvinden. De stad Brussel kon namelijk de enige professionele privé beachclub van de stad niet huisvesten voor dit evenement. Echter, uitstel is geen afstel. Op 18 juni 2016 houden we onze persvoorstelling in Huldenberg. We stellen dan onze club, onze teams en onze toekomstplannen voor. Op die dag organiseren we in Huldenberg een groot event, namelijk het BK Beach – B-circuit, in samenwerking met een lokale Zaal Volleybal club Smash Neerijse. Gedurende deze dag zullen onze spelers beachvolleybalinitiaties geven aan jonge volleyballers, zal er een fotoshoot zijn van onze spelers, en zal er een meet and greet tussen partners, spelers, members en geïnteresseerden plaatsvinden. Meer informatie hierover volgt nog, maar blokkeer alvast 18 juni van 9u tot 18u in jullie agenda’s.

Vooraleer meer te vertellen over de prestaties van onze spelers tijdens de eerste manche in Brussel, vermelden we toch graag dat het reglement inzake internationale normering gewijzigd werd om zo het Belgisch kampioenschap op te liften naar nog meer professionalisme.

Bij de start van het kampioenschap in Brussel stuitten we op enkele complicaties. Birthe raakte tijdens de zaalcompetitie met Oostende geblesseerd en was dus nog niet speelklaar voor het beachseizoen. Daar onze technische staff en bestuur het welzijn van onze spelers vooropstellen, lieten we Birthe verder revalideren. Hierdoor speelde Leen op het laatste moment met Emily Vanrenterghem, die vorig jaar voor onze club speelde en die dit jaar door omstandigheden niet mee doet. Leen moest dan ook uit haar comfortzone komen. Niet alleen had ze nog nooit met Emily gespeeld, ze moest ook de block verzekeren. Ook voor Audry was het even aanpassen, daar Joppe door Knack Roeselare werd opgeroepen om in de zaal te spelen en Audry zijn vaste partner moest ruilen om met Aljosa Urnaut van Sini Beach samen te spelen. Dank aan Sini Beach voor de depannage. En dan ook Ewa die de nacht ervoor 38°C koorts had en zo moest starten op het eerste BK.

Ondanks deze complicaties zorgden ons teams voor een perfect parcours. Leen kon niet doorstoten naar zondag, maar speelde zoals nooit gezien met een vechtersmentaliteit, hierdoor kon ze het vuur aan de schenen leggen van de tegenpartij. Hun eerste match wonnen ze met 2-0, wat een superprestatie is voor een ploeg die nog nooit samen gespeeld heeft. Emily toonde dat ze nog niet verleerd heeft wat ze vorig jaar geleerd had.

Voor Audry was de eerst match positief, ook al kan hij niet het automatisme vinden dat hij met Joppe heeft. Aljosa deed dan ook zijn best om Audry te steunen bij moeilijke momenten. Audry en Aljosa eindigde op de 5de plaats. 

Julie en Elien speelden verder op hun ervaring Elien kwam indrukwekkend uit de hoek, Julie was dan weer de durver in het spel. Topprestaties van de dames, ook al konden ze niet naar de halve finale doorstoten, maar flink 5de plaats 

Britt en Hanne startten als een diesel op hun eerste match, maar ontpopten zich als een topteam. Zo wonnen ze met 2-0 tegen één van de speelsters die vorig jaar het BK gewonnen heeft. Britt en Hanne vochten als leeuwinnen, moesten na een felbevochten match in de halve finale de duimen leggen, maar eindigden op een welverdiende 3de plaats, waarmee ze bijna iedereen verbaasden.

Kim en Ewa speelden op karakter. Ewa, met verstopte neus en koorts, vechtend tegen haar eigen lichaam, speelde de matchen mee. Kim sprak Ewa moed in en liep samen met haar vele kilometers om elke match te kunnen winnen. Dit maakte dat ze meer sets moesten spelen dan ze liefhadden, waardoor veel energie werd verbruikt. Bij de finale konden ze de eerste set winnen, maar dan was het bobijntje op en moesten ze de eerste plaats laten gaan met 2-1.

2 teams, Kim & Ewa en Britt & Hanne op het podium op de eerste manche is gewoon top. Op de 5de plaats hebben we dan bij de dames Julie en Elien en bij de mannen Audry en Aljosa, en Leen en Emily eindigden op de 9de plaats. Al onze spelers zitten in de top 10, een prestatie die zeker gezien mag worden. Foto's 

Onze volgende manche is in Hechtel-Eksel op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2016. Leen en Birthe zullen zaterdag vechten om door te stoten naar zondag. Op zondag treden onze 4 andere ploegen aan, waardoor we hopen dat op zondag onze 5 ploegen zullen spelen.

Aantal sets gespeeld

Leen en Emily           7

Audry en Aljose         7

Julie en Elien           10

Britt en Hanne         10

Kim en Ewa             13

Ranking 

Met sportive groeten 

Dominique Corbeel 
Voorzitter
Brussels Capital Beach Volley vzw 

 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x