Nieuwbrief 21 en 22 Mei 2016 Hechtel

Nieuwbrief 21 en 22 Mei 2016 Hechtel

Beste Partners, Leden en Sympathisanten

Vorig weekend is BRU CAP in het mooie Limburg weer ten strijde getrokken. Bij de dames waren er 30 teams ingeschreven en bij de heren 39. Zaterdag was een zonnige dag met wolken bij 20 C°, zondag voormiddag was het bewolkt maar droog en regen in de namiddag.

Positief nieuws is dat al onze teams weer compleet zijn. Joppespeelde terug met Audry en Birthe speelde haar eerste tornooi met Leen na 2 maanden revalidatie. Minpunt was dat Ewa nog steeds niet uitgeziekt was en dus nog niet 100% in orde was. Ook moesten 2 ploegen van Bru Cap Beach sowieso in dezelfde poule spelen door hun plaats in de algemene ranking.

Zaterdag om 08:30 startten onze young potentials Leen en Birthe. Birthe, gelukkig om de voetjes in het zand te kunnen zetten, was, weliswaar nog met ingetapete voet, klaar voorhaar eerste wedstrijd. Ze starten strijdvaardig, maar verliezen hun eerste match met 2-1. Ze moeten even terug aan elkaar wennen en zowel coach als voorzitter benadrukken hun potentieel. De tweede match startte vol vertrouwen. Het jong geweld legt dadelijk het vuur aan de schenen van de tegenstander en ze winnen de match met 2-0. Door het dolle heen wachten ze of ze nog kans maken voor de kruisfinale om door te stoten naar zondag. En ja hoor, ze kwamen zelfs nog eerst aan in de poule. In de plaatsingswedstrijd verliezen ze deeerste set met 19-21, maar na overleg van wat ze tijdens de training geleerd hebben, winnen ze de 2 volgende sets. Matchwinst 21 en op naar zondag! Tegenvaller is dat ze in dezelfde poulals onze andere 2 BRU CAP teams zitten, waardoor 1 van de 3 teams zal moeten afvallen om zondag de kruisfinale te spelen voor een plaats in de halve finale. Wie zal het worden: Leen/BirtheJulie/Elien of Britt/Hanne?

Zondag om 08:30 spelen Britt/Hanne - Leen/Birthe hun eerste match. Onze young potentials nemen hun clubgenoten in de greep en ze winnen de eerste set met 22-24. Britt en Hanne,gekend als de leeuwinnen op het terrrein, komen terug bij de 2 volgende sets en winnen de match met 2-1. Daarna moeten Leen/Birthe tegen Julie/Elien spelen. Ook hier vechten onze young potentials tegen hun clubgenoten en na een 1-1 moeten Julie/Elien de duimen leggen voor Leen/Birthe met een derde set 19/17.

Vervolgens spelen Britt/Hanne tegen clubgenoot Julie/Elien en winnen ze de match met 2-0, waardoor Britt/Hanne en Leen/Birthe naar de kruisfinale gaan. Julie/Elien moeten spijtig genoeg toezien vanaf de zijlijn en genoegen nemen met een 9de plaats

Britt/Hanne kwamen in hun kwartfinale tegenover Beken/Verheyden. Ook dit werd een zeer spannende drie-setter waarin onze dames spijtig genoeg het onderspit moesten delven en dus niet voor een 2de keer op rij op het podium zouden staan. Britt/Hanne zouden later die dag nog spelen voor de 5de-7de plaats.

Leen/Birthe kwamen in de kwartfinale uit tegen de winnaars van de manche in Brussel, Gielen/Verstrepen. Ze speelden een meer dan verdienstelijke wedstrijd, maar verloren toch met 2-0. In de wedstrijd voor de 5de-7de plaats namen ze het op tegen het duo Van Asch/Schaekers. Deze 2 dames hadden eerder die dag al bewezen wat ze waard zijn door te winnen tegen Van Bree/Van Lierop, maar onze Young Potentials toonden waarom zij dé talenten van het beachvolleybal zijn! Ze wonnen de wedstrijd vlot met 2-0 en behaalden zo een prachtige 5de plaats op hun eerste tornooi samen!

In de andere poule starten Ewa en Kim, 2de reekshoofd van het tornooi, om 10u45 aan hun eerste wedstrijd. Deze werd vlot gewonnen met 2-0. De 2de wedstrijd was een lastigere karwei, nipt verlies in de eerste set werd omgedraaid tot winst inde 2deset. Een tie-break moest dus beslissen wie de winnaar zou worden en dat waren onze dames. Ewa en Kim werden zo opnieuw poule winnaar en moesten het in de kruising opnemen tegen Van Bree/Van Lierop. In Brussel wonnen ze tegen deze dames de halve finale nog.

De tol van vorige wedstrijden gecombineerd met haar ziektebegon zich te eisen bij Ewa. In deze kwartfinale werd nooit het normale niveau gehaald en met heel nipte setstanden, moesten Ewa en Kim hun duimen leggen met 2-0. Geen halve finale dus en de teleurstelling was immens bij onze dames, die een hele winter getraind hebben met als doen elk weekend op het podium te staan

Ze waren nu gedoemd om voor een 5de of 7de plaats te spelen. Spijtig genoeg werd het alweer een BRU CAP onderonsje met Britt/Hanne. Als de vorige wedstrijd er eigenlijk al teveel aan was, moet er geen tekeningetje gemaakt worden bij deze wedstrijd. Het werd nog een spannende drie-setter, maar met 14-16 in de tie-break ging de winst en dus de 5de plaats verdienstelijk naar Britt/Hanne en moesten Ewa/Kim genoegen nemen met een teleurstellende 7de plaats.

Onze mannen Joppe/Audry moesten in hun eerste match samen dit seizoen even terug op zoek gaan naar de automatismen. Eens die gevonden, raasden ze over de tegenstander heen en wonnen ze vlot met 2-0. Hun 2dewedstrijd (voor poule winst) was een nek-aan-nek race en onze mannen moesten spijtig genoeg het onderspit delven in de tie-break. Als 2de aangekomen in de poule, mochten ze alsnog de kruis-kwartfinale spelen en dit tegen de winnaars van het tornooi in Brussel. Nadat beide teams 1 set naar zich toegetrokken hadden, moest de tie-break beslissen wie er naar de halve finale zou gaan. Audry/Joppe moesten hun meerderen erkennen in het duo Douwen/Adriaensen. Geen halve finale dus, maar een match voor de 5de-7de plaats. Deze wonnen de BRU CAP Gents vlot met 2-0 en dus haalden ze in hun eerste tornooi samen een mooie 5de plaats.

 

Komend weekend trekt de beach karavaan naar Gent, daar zullen al onze teams weer present tekenen en meestrijden voor de podium plaatsen. Deze week wordt er eerst nog hard getraind om onze teams klaar te stomen. We hopen jullie massaal te mogen ontvangen op het St-Pietersplein in Gent om onze teams een hart onder de riem te steken en mee naar de overwinning te roepen.

 

Uitslag Hechtel:

Ewa/Kim: 7de plaats

Julie/Elien: 9de plaats

Britt/Hanne: 5de plaats

Birthe/Leen: 5de plaats

Audry/Joppe: 5de plaats21 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x