Huldenberg 18 Juni 2016 - B-Circuit en ploegen voorstelling

Huldenberg 18 Juni 2016 - B-Circuit en ploegen voorstelling

18 juni 2016, een datum die iedereen zal bijblijven: “het B-circuit van Brussels Capital Beach Volley & Smash Neerijse in Huldenberg”.

Even kort het ontstaan van dit circuit en waarom. November 2015 wordt er in de Brabantse beachcommissie gesproken om van start te gaan met het B-circuit. Het circuit wordt naar analogie van het Nederlandse eerste- en eredivisiecircuit georganiseerd. Iedere speler schrijft zich in voor het Belgische Beach Championship. Vroeger mochten alleen spelers die genoeg punten hadden hieraan deelnemen. Indien er geen plaats was, maakte je geen kans om punten te sprokkelen en zo dus ook geen kans om in het A-circuit binnen te geraken. Niet echt goed voor de continuïteit van het Belgium Beach Championship, en zo werd er ook niet veel druk uitgeoefend op de spelers die nu al mee doen, ze blijven er toch in. Met de nieuwe formule kunnen jonge spelers zich klaarmaken om zich te bewijzen en punten te behalen en zo druk te zetten op A-circuit teams. De winnaar van een B-circuit tornooi mag de week nadien aantreden in de kwalificaties van het A-circuit. Zo kan deze ploeg zich meten met de teams van het A-circuit en ook extra punten sprokkelen. Teams die niet goed presteren in het A-circuit kunnen zo ook terugvallen in het B-circuit. 

Brabant was dan ook de eerste om een datum vast te leggen voor een B-circuit tornooi. Dit via Brussels Capital Beach Volley, in samenwerking met het gemeentebestuur van Huldenberg en de schepen van sport, Philippe Vervoort. Er werd snel contact gelegd met Smash Neerijse, een volleybalclub die al 40 jaar bestaat en zich grotendeels bezighoudt met jeugdopleiding. Als voorzitter was het mijn plicht om ervoor te zorgen dat we samen met de club goede afspraken zouden maken. Voor beide clubs was dit de eerste maal om een dergelijk tornooi te organiseren. 

Spijtig genoeg kwamen er berichten dat we mogelijks het tornooi zouden moeten afgelasten. Zowel het BRU CAP bestuur als het bestuur van Smash zijn ervoor blijven gaan: het EK Voetbal België-Ierland kon ons niet stoppen, net zomin als het EK U20 Beach Volley in Turkije.  De “blok” voor de meeste studenten kon ons niet stoppen, op dezelfde dag en op nog geen 15 km verder in Tervuren “Den Belgium Beach Volleybal Championship” kon ons niet stoppen, het weer kon ons niet stoppen, kortom NIETS zou ons kunnen stoppen.

Het enige wat we niet in de hand hadden en verder toch roet in het eten had kunnen gooien, was het tekort aan inschrijvingen. Tot vrijdag 10/06 waren er nog 10 damesploegen en geen herenploegen. Maar in de loop van de week vielen er verscheidene teams weg uit het A-circuit. Dan wordt er vanuit het Brabants bestuur een halt toegeroepen. Uiteindelijk blijven we nog met 5 ploegen over, maar op vrijdag moest er nog één ploeg afbellen wegens blessure. 

Zaterdag stelden we alles op en beide clubs (BRU CAP en Smash) deden hun uiterste best om het tornooi op een mini A-tornooi te laten lijken: drank, dj, ballenrappers, koffietruck, markeerders, groot scherm, hamburgers, ijskar en 4 gemotiveerde ploegen, partners en spelers aanwezig om ze te motiveren, en de pers.

Ook al was het aan het regenen, iedereen had plezier en nadat alle teams het tegen elkaar opgenomen hadden, kwam de ploeg Tinne Van de Vreken & Tessy Cuyvers er als winnaar van het tornooi uit. Tweede werden Robyn Theuns & Aline Vervekken, derde Daphne Van Hautekerke & Geertje Van Putte en de vierde plaats was voor Silvy van Goethem & Nicolien van Bellen. Alle speelsters kregen van beide clubs een aandenken.

Tijdens de matchen werd er door beide voorzitters aan de aanwezigen wat meer uitleg gegeven rond de werking van beide clubs en Kim Lieckens stelde onze BRU CAP teams voor.

Wij danken allen voor hun aanwezigheid. De foto’s kan u later terugvinden op onze website, alsook de foto’s van de fotoshoots van onze BRU CAP teams.

 Wat er zondag in Tervuren gebeurd is (en ik kan u verzekeren dat dat ook meer dan de moeite was), dat kan u in onze andere nieuwbrief nalezen.

Dominique Corbeel
Voorzitter Brussels Capital Beach Volley (BRU CAP BEACH)  

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x