Coolman en De Beule resoluut voor carrière in het beachvolleybal

Coolman en De Beule resoluut voor carrière in het beachvolleybal

Beste Partners, Supporter en Sympathisanten 

Het Belgium Beach kampioenschap is al een maand achter de rug en er is ondertussen weer heel wat gebeurd in onze club BRU CAP. Daarom willen we jullie opnieuw een update geven.

Zoals jullie weten, is onze club niet alleen op natioaal vlak actief, maar ook op internationaal vlak. Zo hebben we jullie op de hoogte gehouden over het tornooi in Les Attaques (FRA), het weekend na Knokke, waar we met 2 ploegen present tekenden en team Julie/Kim met hun 4de plaats net naast het podium vielen.  

Leen en Birthe werden geselecteerd om de Belgische vlag te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap beachvolley U22 op 25-28 aug, maar spijtig genoeg stond België op de reservelijst wegens niet voldoende punten. Onze meisjes waren dus afhankelijk van het annuleren van een deelname van een ander land, maar dit gebeurde spijtig genoeg niet en zo konden ze dus niet naar Griekenland vertrekken.

Leen en Julie hebben we ingeschreven voor het CEV Satellite tornooin in Skopje (Macedonië) op 1-4 september. Daar onze dames nog te weinig punten hadden, belandden ze opnieuw op de reservelijst. Deze keer kwamen er wel voldoende annulaties binnen en zo konden Leen en Julie alsnog deelnemen. Onze dames konden zich niet kwalificeren voor de hoofdtabel, maar zo hebben ze deze ervaring toch leuk meegenomen en elk verdiend punt telt in de aanloop naar de internationale carrière van onze dames.

En ja … u hoort het goed, met internationale carrière bedoelen we inderdaad dat onze club vanaf volgend seizoen een professioneel beach duo onder de vleugels zal nemen. Julie De Beule zal een team vormen met ex-yellow tiger en tot voor kort professional bij zaalclub Nantes (Frankrijk) Nina Coolman. Hiermee volgen beide dames Ewa en Kim op als “vaandeldragers” van de club.

Komend weekend 16-18 september, zal ons pro-team voor het eerst zijn opwachting maken in het internationale circuit. Ze zullen deelnemen aan het CEV tornooi in Barcelona. We spreken hier niet van een eerste test, maar een mooie gelegendheid om op het einde van het seizoen nog wat punten te sprokkelen voor het volgende seizoen.

Hierna eindigt beachseizoen 2016 voor BRU CAP. De speelsters zijn dan toe aan welverdiende rust, alvorens terug testarten in oktober (behalve zij die nog zaalverplichtingen hebben) ter voorbereiding van beachseizoen 2017.

Voor ons als bestuur lopen de voorbereidingen op dat nieuwe seizoen nu al volop door.  Met een pro-team in onze rangen, zal het hard werken zijn en we hopen dat jullie aan ons gedacht hebben bij het opmaken van jullie budgetten;-)

Wie zich onze missie en visie nog herinnert, weet dat het niet zal stoppen bij het ondersteunen van een pro-team. Neen, BRU CAP zal ook de weg klaarmaken voor onze young potentials Leen en Birthe en zal hen verder klaarstomen voor het internationale circuit. Ook het promoten van het beachvolleybal in scholen doet BRU CAP, om beachvolley in België meer op de kaart te zetten. Onze club heeft de nodige omkadering, zowel op sportief, logistiek, commercieel en financieel vlak om voor iedereen, spelers, ouders, partners en sympathisanten, een gezonde en aangename omgeving te zijn.

Dit alles onder ons motto ‘Tripple win between sports, business and friendship’.

Dominique Corbeel
Voorzitter Brussels Capital Beach Volley  

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x