Coolman en De Beule resoluut voor carrière in het beachvolleybal

 Coolman en De Beule resoluut voor carrière in het beachvolleybal

De Brugse speelde vorig seizoen op het hoogste niveau in Frankrijk bij Paris Saint-Cloud, terwijl de Waalse Julie De Beule bij Hermes Oostende aan de slag was.

Middenspeelster Julie De Beule maakte eind vorig seizoen al bekend dat ze zich voluit op het beachvolleybal wou focussen en daarom afscheid nam bij Hermes Oostende. De Beule, die in 2013 nog de finale van Miss België haalde, speelde daarvoor een seizoen bij topclub Dauphines Charleroi. Op het zand vormde ze steeds een duo met ex-Hermesspeelster Elien Ruysschaert.

Dat de 25-jarige Brugse Nina Coolman het zaalvolleybal (voorlopig) vaarwel zegt, is een grotere verrassing. Vorig seizoen was ze nog één van de uitblinkers bij het Franse Paris Saint-Cloud. Coolman was ook een vaste waarde in de kern van de Yellow Tigers, tot ze daarvoor zelf afhaakte.

"Volgende week Barcelona"

"We hebben besloten onze focus te verleggen van de zaal naar het zand", klinkt het op de nieuwe Facebookpagina van het beachduo. "In ons eerste jaar gaan we samen trainen en zowel nationale als internationale tornooien spelen. Dit alles wordt voor ons mogelijk gemaakt door onze club BRUCAP. Het wordt voor ons een nieuwe, grote uitdaging en we zijn klaar om alles te geven en het maximale eruit te halen."

"Volgende week gaan we al naar Barcelona", geeft Nina Coolman nog mee. "Daarna zou ik wel nog een paar maanden in zaal willen spelen het combineren met beachvolley, tot het seizoen terug echt begint in januari. Daar zijn we echter nog mee bezig."

(AD) 09/09/2016 Knak 

 

Subscribe to our newsletter

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x